Over mij

HS-Biografie-Hanneke-ScheffersKorte muzikale biografie

Met veel plezier heb ik onder andere gezongen in jazz-combo’s (De Smederij Huisband, Just Friends (nu Jazzed Friends) en bij diverse Big Bands (Big Band Zuidwolde en de Revival Big Band).

Verder zong ik lead- en backingvocals in diverse salsabands (Surprise en Sonora del Caribe) en bij de Antilliaanse zanggroep Forsa.

Ervaring met Top 100 repertoire deed ik op bij de Coconut-showband.

Als zangdocent en koordirigent ben ik o.a. verbonden geweest aan De Meldij in Drachten en het Friese Poort College en bij de USVA in Groningen.

Toneelervaring deed ik op bij Premisse en cabaret-ervaring deed ik op bij Fier.

Op dit moment richt ik mij specifiek op mijn eigen lespraktijk en op het begeleiden van leerlingen naar audities voor diverse theater- en muziekopleidingen.

Opleiding
In januari 1998 ben ik afgestudeerd aan het Conservatorium te Groningen, met als hoofdvak zang, lichte muziek.

Bij Lea Schepel volgde ik drie jaar privé-zanglessen, waarna ik werd aangenomen op de vooropleiding aan het Conservatorium in Zwolle. Na een jaar zangles bij Greetje Kauffeld, vervolgde ik mijn conservatorium-opleiding in Groningen, waar ik achtereenvolgens les had van Louis de Vries, Floor van Zutphen, Edwin Rutten en Annett Andriessen.

Tijdens de opleiding volgde ik diverse workshops en masterclasses, bij o.a.: Georgie Fame, Gerrie van der Kleij, Simone Kleinsma, Josee Koning en Edwin Rutten.